Vision
Nana Jacobi, Anya Mathilde Poulsen og Kirstine Stubbe Teglbjærg

VISION

 

HUN SOLOs ambition er at præsentere et mangfoldigt udvalg af de mange spændende, unikke og ekstremt kompetente kvindelige kunstnere, der findes på musikscenerne.

 

Vi ønsker at fejre en nuanceret diversitet af udtryk og lade smukke, vilde, stærke, sensuelle, sårbare og seje kvinder udfolde deres fortællinger med power, integritet og høj kvalitet.

 

Ligeledes handler HUN SOLO om at udforske det kunstneriske format ‘solokoncerten’ og dets særlige muligheder som et empowering performativt rum.

 

Ved en HUN SOLO-koncert består line-up oftest af fem artister, som spiller hver sin kompakte solokoncert med al den intimitet og intensitet, det indebærer.

 

HUN SOLO arbejder med skiftende line-ups, og musikerne præsenterer deres sange i nye og anderledes fortolkninger. En HUN SOLO-koncert er således altid en ene-stående oplevelse.

 

Idéen til HUN SOLO blev undfanget i efteråret 2015 af sangerne, musikerne og sangskriverne Nana Jacobi og Kirstine Stubbe Teglbjærg. Anya Mathilde Poulsen, tidligere DR-journalist og forfatter til bogen 'Feminint forstærket', trådte til og fik premierekoncerten sat op.

 

HUN SOLO havde premiere på Den Internationale Kvindedag d. 8. marts 2016 på Roskilde Musikbibliotek med fem soloperformances fra Lydmor, Maggie Björklund, Julie Maria, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi plus en artist talk.

 

Siden da har interessen for formatet været støt stigende med talrige shows på tværs af Danmark samt to shows i Pakistan, hvor den danske ambassade indbød HUN SOLO til at spille i Islamabad og Karachi.

 

I 2017 kunne HUN SOLO opleves på Roskilde Festivals tredjestørste scene, Avalon, og ved Smukfest. Ved begge koncerter var soloformatet udvidet til fuldt band med fem stærke kvindelige instrumentalister.

 

I 2018 fejrede HUN SOLO den 8. marts - og sin to års fødselsdag - med et udvidet arrangement i det nyåbnede Hotel Cecil i København.

 

Dagen bød på premiere på talk-formatet Live Stories, hvor kvindelige musikere fortæller om den power, der er i musikkens verden for dem, samt på koncertaften og - ligeledes for første gang - afterparty og club med kvindelige DJs.

 

I oktober 2018 markerede HUN SOLO FNs Internationale Pigedag med en koncert i Vega i København i samarbejde med PlanBørnefonden.

 

HUN SOLO har modtaget følgende priser for sit arbejde: Ethel-prisen 2018 og DMF Københavns Ildsjælspris.

 

HUN SOLO er desuden omtalt i Statens Kunstfonds Charter for diversitet i dansk musikliv som et best practice-eksempel.

GRUNDLÆGGERE

CVR 38402137

Copyright @ All Rights Reserved