Om HUN SOLO
Nana Jacobi, Anya Mathilde Poulsen og Kirstine Stubbe Teglbjærg

HUN SOLO visionen

 

HUN SOLOs ambition er at præsentere så mangfoldigt et udvalg som muligt af de mange spændende, unikke og ekstremt kompetente kvindelige kunstnere, der findes på musikscenerne, at fejre en nuanceret diversitet af musikalske udtryk og lade smukke, vilde, sensuelle, sårbare, stærke og seje kvindelige kunstnere udfolde deres fortællinger med power, integritet og høj kvalitet.

 

HUN SOLO handler dels om at udforske det kunstneriske format ‘solokoncerten’ og dels om at præsentere en bred og konstant nysgerrig palet af de mange forrygende kvindelige kunstnere, der findes i musikkens landskaber.

 

Ved en HUN SOLO-koncert består line-up oftest af fem artister, som spiller hver sin kompakte solokoncert med al den intimitet og intensitet, det indebærer.

 

HUN SOLO arbejder med skiftende line-ups, og musikerne præsenterer deres sange i nye og anderledes fortolkninger. En HUN SOLO-koncert er således altid en helt særlig oplevelse.

 

Idéen til HUN SOLO blev undfanget i efteråret 2015 af sangerne, musikerne og sangskriverne NANA JACOBI og KIRSTINE STUBBE TEGLBJÆRG, som sammen med ANYA MATHILDE POULSEN, tidligere DR-journalist og forfatter til bogen 'Feminint forstærket', satte premierekoncerten op.

 

Navnet HUN SOLO sender en hilsen til Star Wars-figuren Han Solo, der på samme tid er en enspænder og en teamplayer.

 

HUN SOLO havde premiere på Den Internationale Kvindedag, d. 8. marts 2016, på Roskilde Musikbibliotek, med fem soloperformances af Lydmor, Maggie Björklund, Julie Maria, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi plus en artist talk.

 

Siden da er det gået stærkt. Interessen for formatet er vokset intenst, og HUN SOLO har spillet talrige shows på tværs af landet.

 

I 2017 kunne HUN SOLO også opleves på Roskilde Festival og Smukfest. Ved begge festivalkoncerter var soloformatet udvidet til fuldt band med fem stærke kvindelige instrumentalister som et ekstra treat.

 

I 2018 fejrede HUN SOLO Den Internationale Kvindedag - og sin to års fødselsdag - med et storstilet arrangement i det nyåbnede Hotel Cecil i København. Dagen bød på premiere på talk-formatet Live Stories, hvor kvindelige musikere fortæller om den power, der er i musikkens verden for dem, samt på koncertaften og - ligeledes for første gang - afterparty og club med kvindelige DJs.

 

I maj 2018 blev HUN SOLO tildelt DMF Københavns Ildsjælspris.

KIRSTINE STUBBE TEGLBJÆRG

NANA

JACOBI

ANYA MATHILDE

POULSEN

HUN SOLO KUNSTNERE

HUN SOLO

hello@hunsolomusic.com

CVR 38402137