BRIMHEIM

Med mørke, flygtige guitarer, naivt programmerede trommemaskiner og en stærk og inderlig vokal kan Brimheim bedst beskrives som det illegitime kærlighedsbarn af Florence Welsh og PJ Harvey - en goth teenager, der lytter til Radiohead og læser Murakami. 


Bag Brimheim finder vi sangerinde og sangskriver Helena Heinesen Rebensdorff, hvis kunstnernavn stammer fra hendes færøske ophav.

 

Poesien er dog ikke blot at finde i kunstnernavnet - det er også en helt central del af Brimheims musikalske univers, der er centreret om den samme slags eksistentielle sårbarhed, som også kan findes i Mitski og Julia Jacklins arbejde. En sårbarhed, der er helt central for Brimheims debut EP Myself Misspelled, som kredser om hendes egen historie og om temaet "Fuck, hvor er jeg bare dårlig til at leve livet" (hendes egne ord). 


Siden udgivelsen af Myself Misspelled i oktober 2020 har Brimheim høstet stor opmærksomhed på den danske musikscene. Hun har været P3's Uundgåelige med singlen Exquisite Bliss, er blevet nomineret til en Steppeulv som Årets Håb, ligesom også udenlandske medier som Dummy Magazin har kastet sin kærlighed på projektet. 


Brimheim er igang med at skrive sit debutalbum og forventes at udkomme med ny musik i løbet af foråret 21'.