JENNY WILSON

Jenny Wilson er et banebrydende ikon, en evigt fornyende lydudforsker og en artist, som med imponerende mod har beskrevet egne traumer i kunst.


Den prisbelønnede sanger, sangskriver og producer vandt sig et stort publikum allerede i slut-90erne som centralt medlem i de svenske indiepop-pionerer First Floor Power, der bl.a. inspirerede The Knife.


I 2005 udgav Jenny Wilson sit første soloalbum, ‘Love and Youth’, og siden er det blevet til fem fuldlængdeudgivelser. Hendes længe ventede femte album, ‘Exorcism’, kom i marts 2018.


Jenny Wilson har konsekvent præsteret et tårnhøjt niveau i sin musik, og dertil har hun formået at skabe stærk og anfægtende kunst ud af voldsomme hændelser i sit liv.


Hendes tredje album ‘Demand the Impossible’ var en hyldest til kamp og overlevelse, afledt af den brystkræft, der havde ramt hende, og som hun kæmpede sig igennem. Hendes femte album, ‘Exorcism’, har et mindst lige så mørkt afsæt, idet albummet er en kunstnerisk eksorcisme af at være blevet udsat for voldtægt.


Kunst, kompromisløshed, politik, styrke, aktivisme, glæde - alt det smelter sammen hos Jenny Wilson.