Katrine Stochholm

KATRINE STOCHHOLM

Katrine Stochholm har sat et aftryk som få på nutidig kunstnerisk og alternativ dansk popmusik.


Katrine blev først kendt som pianist, komponist og medstifter af bandet Under Byen, der omkring årtusindskiftet satte tonen fremadrettet for den alternative danske scene med deres egensindige dansksprogede sange.


Albums som Kyst, Det er mig der holder træerne sammen og Samme stof som stof fik en overstrømmende modtagelse af anmelderne, og gruppen vakte også international genklang. David Fricke fra det legendariske amerikanske musikmagasin Rolling Stone kaldte i 2002 Under Byen for “one of the best bands in the world”, og da han oplevede Katrine Stochholm solo, skrev han i sin omtale: “Still obsessed”.


Katrine udgav i 2016 soloalbummet Danser til radio, som bl.a. blev udnævnt til et af årets fem bedste danske albums i Information. Hendes andet soloalbum er den tindrende smukke, elektronisk eksperimenterende, legesyge og poetiske Verden består af samlinger af stykker, udgivet i 2021 på HUN SOLO Records. 


Verden består af samlinger af stykker har høstet flere femstjernede anmeldelser og er en sangcyklisk undersøgelse af og hyldest til naturen og årets gang. Lyrisk står værker fra digtere som Jeppe Aakjær og Viggo Stuckenberg side om side med Katrines egne hyperaktuelle tekster.