MAI YOUNG ØVLISEN

Gennem musikken fortolker Mai, komponist & frontperson i bandet Meejah, sin transnationale identitet som koreansk adopteret.


Meejahs debutalbum Queen of Spring (18/6-2021, Soon Records) er skrevet over de 8 trigrammer i koreansk filosofi: Heaven ☰ Thunder ☳ Mountain ☶ Earth ☷ Wind ☴ Fire ☲ Water ☵ Lake ☱ 


Elementerne er indre tilstande, hvor vi først må gå igennem alt dét, som rusker for at nå en form for renselse. Hvor det eneste faste princip er forandringen.


Mai har fortolket sin identitetsafsøgning gennem shamanisme, koreansk pansori-sang og fabuleren over østlig og vestlig mytologi, i en særlig blanding af postrock, noisy experimenterende hiphop, gazy, postmetal-inspirerede guitarflader, tibetanske syngeskåle og nordisk melankoli. Og ikke mindst kærligheden til det færøske.


Med sit band Meejah har hun opført sekvensen live rundt i Norden for fred på den koreanske halvø, i ære af den afdøde journalist Kim Wall i New York under Transformation Festival, og som soundbath med 8 internationale forfattere på G!festival på Færøerne.


 I Meejahs univers går det spirituelle & det sorte hånd i hånd: Den koreanske Han-smerte, en myrdet kejserinde, afbrændte marker, færøske nattesange, Østens kærlige moder Kwan Yin manifesterer sig i elementet Vand, og Moondogs ånd dukker op ved en spøgelsesfuld metrostation i Seoul.