Katrine Stochholm

I Høsten

Format: Single

Release: 25.09.2020

Artwork: Mads Emil Smedkjær


I Høsten (lyt)


Dynamisk, rå og elektronisk indiepop skabt af teksten til kendt dansk højskolesang.

25. september 2020 udkommer sangen ‘I Høsten’ af Katrine Stochholm.


Katrine Stochholm synger for sin søn om aftenen. Ofte salmer eller højskolesange. En aften insisterer sønnen på, at Katrine skal synge ALLE sangene i sangbogen. Her er også sangen ‘Marken er mejet’. 


“Problemet med den var bare, at jeg simpelthen ikke synes, at dens uptempo polkavibe egnede sig særlig godt til godnatsang," fortæller Katrine. "Jeg kan faktisk ikke rigtig lide sangen. Men jeg elsker teksten. Den har en enkelthed over sig, hvor den beskriver nogle helt konkrete situationer: “Marken er mejet og høet er høstet, kornet er i laderne og høet står i hæs, frugten er plukket og træet er rystet og nu går det hjemad med det allersidste læs".”


"Jeg fandt derfor på nogle andre akkorder og en anden melodi og jammede videre, efter han var faldet i søvn. Sådan opstod ideen til sangen. Den fik en helt ny, mere cool og sanselig vibe.“ 


Katrine opdagede i denne proces, hvor præget hun er af naturbeskrivelserne i de mange årstidsbestemte sange som ‘Det er hvidt herude’, ‘Der er ingenting i verden så stille som sne’, ‘En yndig og frydefuld sommertid', og ‘Nu falmer skoven trindt om land’.


Og her opstår idéen til netop dette: at skabe sange knyttet til bestemte tidspunkter på året.


Alle singlerne er altså en del af en sangcyklus, hvor Katrine har skrevet en sang for hver måned af året. Alle sange samles på et fuldlængde-album med den poetiske og smukke titel: “Verden Består Af Samlinger Af Stykker” i starten af 2021.


Sangene består af Katrines kompositioner og tekster, såvel som co-writes med en række gæster, bl.a den klassiske sopran og komponist Katinka Fogh Vindelev (We Like We, Efterklang) og Jonas Haarh Petersen (Hymns From Nineveh). 


I nogle sange har hun sat musik til digte af danske naturromantikere som Viggo Stuckenberg (1863-1905) Jeppe Aakjær (1866-1930) og på den kommende single Adolph von der Recke (1820-1867) som skrev den oprindelige tekst til ‘Marken er mejet’ og gav den den smukke titel ‘I Høsten’.


Efterårssangen I Høsten’ er produceret af Katrine Stochholm selv og co-produceret af Brian Batz (Sleep Party People, Naja Rosa, Broken Twin m.fl.). "I produktionen faldt jeg over en klokkeagtig lyd, som jeg bendede, så den fik en lidt mellemøstlig eller asiatisk vibe, som jeg føler giver sangen en form for messende coolness. Min producer addede siden den fedeste basgang og bearbejdede alle sporene i hans maskineparks utallige maskiner, pedaler og plug ins," fortæller Katrine.


I Høsten’ er Katrine Stochholms fjerde single i 2020. I januar udkom ‘Start’. I maj måned udkom sangen ‘Maj’, som har været i rotation på P6 Beat siden begyndelse af juni. Katrine Stochholm blev i juni signet hos HUN SOLO Records, som udgav ‘Uvejr' i august, og 25. september udkommer nu ‘I Høsten’ .