Nana Jacobi

Et skib

Format: Single

Release: 24.04.2020

Artwork: Ewa Mos


Et skib (lyt)


Et skib (Youtube)


Først var Nana Jacobis nye single ‘Et Skib’ en sang om at “forsvinde væk” fra de elskede, når kunst og sangskrivning kaldte. Men under Corona-isolationen har sangen transformeret sin betydning. For en sang, der handler om at rejse et sted hen, får pludselig en spøjs klang i en verden, hvor man ingen steder må tage hen.


I november 2019 udgav Nana singlen 'Sneblind' med stor succes. Den fik en lang række store playlisteplaceringer, omkring 110.000 video-views til sammen, og især Nanas ekstraordinære fløjteregister fik megen opmærksomhed fra både fans og medier.


GAFFA - Danmarks største musikmagasin - havde en artikel om Nana med overskriften: "Vild vokal og video: Dansk sanger sætter Mariah Carey til vægs”.


24. april 2020 kommer opfølgeren, den iørefaldende, cinematiske, elektroniske uptempo popsang ‘Et Skib’.


Nana Jacobi er opvokset hos sin far, som er jollefisker i Hirtshals. “Når vejret var til det, sejlede han ud på havet efter fisk i sin lyseblå fiskekutter. Derfor er det måske ikke så mærkeligt, at netop skibet er den metafor, der viste sig for mig i sangen, som i udgangspunktet handlede om mit behov for at “sejle væk”, både konkret under turnéer og også i fordybelsen og den kreative proces.


På den måde drager sangskriveren på sin vis også ud på havet efter sine sange. Det har taget tid for mine børn og mand at forstå, at det ikke er et fravalg af dem, men et tilvalg af sangene,” fortæller hun.


Men så kom Coronakrisen buldrende ind over hele verden, Danmark lukkede ned, og alle blev bedt om så vidt muligt at blive hjemme. Som lockdown-ugerne skred frem ændrede betydningen i ‘Et Skib’ sig mere og mere. For en musiker, som er vant til at fare omkring, var det at være bundet til hjemmet i ugevis en kæmpe omvæltning.


Da den første rastløshed havde lagt sig, var der pludselig ro og tid til at reflektere, at skrive, at drømme, at opsøge naturen, at være stille og at lægge planer. Skibet blev nu en metafor for alle de rejser, sindet kunne tage, nu hvor kroppen var låst til et sted. Sangen havde fået en ny mening.


Nana Jacobi fik for år tilbage sit gennembrud med sangen ‘Open Sky’ - en sang radiostationerne stadig spiller. Nana er en af grundlæggerne bag det succesrige, innovative koncertprojekt HUN SOLO og pladeselskabet HUN SOLO RECORDS. Hun er en stærk stemme i det danske debatlandskab, ikke mindst når det kommer til ligestilling i dansk musikliv. Som filmkomponist og sangskriver er hun ofte involveret i sessions og samarbejder. Senest i forbindelse med sangen 'Ramadan i København', som hun skrev sammen med bl.a Isam B (Outlandish) til Højskolesangbogen, og som skabte stor debat i alle danske medier.


‘Et Skib’ er produceret af Kristoffer Søndergaard og mixet af Carsten Heller (The Minds of 99, Turboweekend, Lars H.U.G, Under Byen m.fl.).