Sitrekin

Open Chest
Dolby Atmos

Sitrekin - 'Open Chest'. HUN SOLO Records. Artwork: Ninna Bohn Pedersen

Format: Single

Release: 01.07.2021

Artwork: Ninna Bohn Pedersen


Open Chest (lyt: Apple Music exclusive - Dolby Atmos)


Open Chest (lyt: almindelig stereo)


Kirstine Stubbe Teglbjærg er klar med nyt, stærkt projekt under navnet Sitrekin og vidunderligt smuk single.

Førstesinglen ‘Open Chest’ udkommer eksklusivt på Apple Music i Dolby Atmos-format 1/7 og på andre streamingtjenester i traditionel stereo 3/9.


Under det nye kunstnernavn Sitrekin er Kirstine Stubbe Teglbjærg klar med sin første soloudgivelse på engelsk siden Blue Foundation-dagene.


'Open Chest' er en gådefuld og besættende kærlighedssang med Kirstines florlette, luftige vokal i centrum, og som noget helt særligt udkommer nummeret på Apple Music i det nye, eksklusive lydformat Spatial Audio / Dolby Atmos.

Dette gør HUN SOLO Records til det første danske label, der udgiver musik i dette unikke nye format.


Fra samme studie som Massive Attack og Adele
‘Open Chest’ er mixet af Dyre Gormsen i det legendariske Eastcote Studio i West London - et af de mest anerkendte musikstudier i verden, hvor kunstnere som Massive Attack, Depeche Mode, Adele og Arctic Monkeys har skabt nogle af deres største værker.


Oprindeligt var tracket planlagt til udgivelse i sensommeren, men blev valgt af Dolby Laboratories og Eastcote Studio til at præsentere det nye Dolby Atmos-format ved en presselancerings-event den 1. juli og er derfor eksklusivt tilgængelig på Apple Music fra samme dato. En bredere digital udgivelse af det smukke track følger i september 2021.

Dyre Gormsen fortæller: ”’Open Chest’ er mixet af mig og var det første track, jeg arbejdede på i Dolby Atmos som et eksperiment. Det stod hurtigt klart, at det nye format var et perfekt medie til Kirstines musik og understøttede det, vi ledte efter, nemlig at demonstrere hvordan man kan lade objekter bevæge sig rundt, fordi musikken er meget elementbaseret. Vi præsenterede mixet for Dolby, som med det samme var yderst begejstrede og godkendte det som lanceringsspor for det nye banebrydende format. ”


Nyt navn og internationalt udsyn
Som frontfigur og komponist i den prisvindende danske gruppe Blue Foundation var Kirstine Stubbe Teglbjærg bl.a. stemmen bag det Grammy-nominerede Twilight-soundtrack-hit 'Eyes on Fire', der har opnået næsten 100 millioner streams.

I 2013 gik hun solo med det yderst anmelderroste, dansksprogede album Hamskifte.


Med det nye navn Sitrekin og ‘Open Chest’ løfter Kirstine igen blikket mod internationale horisonter. 


Om Sikrekin-navnet fortæller hun: ”Sitrekin er et anagram over mit fornavn, Kirstine, og da jeg fandt det, føltes det helt rigtigt. Det er sprødt og fast og passer perfekt til min nye musik.”


Den 1. juli er 'Open Chest' ude eksklusivt på Apple Music som det første danske nummer i Dolby Atmos / Spatial Audio. 


Den 3. september udkommer singlen på andre streamingtjenester i traditionel stereo.