Benjamin Aggerbæk og Jesper Løvdal fra DMF København sammen med Anya Mathilde Poulsen, HUN SOLO

HUN SOLO tildelt Ildsjælsprisen 2018 fra DMF København


HUN SOLO har modtaget årets Ildsjælspris fra den københavnske afdeling af Dansk Musiker Forbund, DMF København. Med prisen følger 20.000 kr.


HUN SOLO blev tildelt prisen med følgende motivering:


"HUN SOLO præsenterer et udsnit af de mange ekstremt kompetente kvindelige kunstnere, der findes på den danske scene.


Alle professionelle kunstnere bør have en scene, hvor de kan blive set og hørt. Og det er desværre ikke en selvfølge, at kvindelige kunstnere præsenteres på lige fod med deres mandlige kollegaer, på landets scener, festivaler, tv-skærmene eller radio-flader.


Det hører stadig til sjældenheden, at kvindelige kunstnere bliver anerkendt med priser til trods for den høje kunstneriske kvalitet, de skaber og formidler.


HUN SOLO projektet viser ikke blot en række nytænkende og nyskabende kunstnere, de sætter en tyk fed streg under det faktum, at kvinder skaber kvalitetskunst.


Hvis musikbranchen skal komme ubalancen mellem kønnene til livs, skal branchen åbne ører og øjne og være bevidste om deres valg, så et bredere publikum får kendskab til de mange ekstremt dygtige kvindelige kunstnere, vi har herhjemme. Her går HUN SOLO for tiden forrest.


Det er på høje tid, at kvinder anerkendes for den kunst, de leverer, og bliver anerkendt af bookere på spillesteder, på festivaler, i kunstbestyrelser, i kunstråd og af pris-komitéer.


Det er vigtigt for DMF at være med til at understrege, at det er kvalitet, der skal få kunsten ud, og det uanset etnicitet, seksuel orientering, alder eller køn


DMF vil gerne være med til at skubbe på, så vi om nogle år (som i Sverige) bare snakker om musikere, og ikke kvindelige musikere.


Derfor er tiden kommet til, at DMF KBH anerkender ophavskvinderne bag HUN SOLO projektet med DMF KBH’s Ildsjælspris 2018.


TIllykke."