VISION

Kirstine Stubbe Teglbjærg, Nana Jacobi og Anya Mathilde Poulsen - foto: Tine Bek

HUN SOLO er grundlagt af sangerne, musikerne og sangskriverne Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi sammen med Anya Mathilde Poulsen, musikformidler og forfatter til bogen 'Feminint forstærket'. 


HUN SOLOs ambition er at præsentere et mangfoldigt udvalg af de mange spændende, unikke og ekstremt kompetente kvindelige kunstnere, der findes på musikscenerne.


HUN SOLO ønsker at fejre en nuanceret diversitet af udtryk og lade smukke, vilde, stærke, sensuelle, sårbare og seje kvinder udfolde deres fortællinger med power, integritet og høj kvalitet.


Ligeledes handler HUN SOLO om at udforske det kunstneriske format ‘solokoncerten’ og dets særlige muligheder som et empowering performativt rum.


Ved en HUN SOLO-koncert består line-up oftest af fem artister, som spiller hver sin kompakte solokoncert med al den intimitet og intensitet, det indebærer.


HUN SOLO arbejder med skiftende line-ups, og musikerne præsenterer deres sange i nye og anderledes fortolkninger. En HUN SOLO-koncert er således altid en ene-stående oplevelse.


HUN SOLO havde premiere på Den Internationale Kvindedag d. 8. marts 2016 med fem soloperformances fra Lydmor, Maggie Björklund, Julie Maria, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi plus en talk.


Siden da har interessen for formatet været støt stigende med talrige shows på tværs af Danmark, såvel turnéer som enkeltstående events.

I 2017 kunne HUN SOLO opleves på Roskilde Festivals tredjestørste scene, Avalon, og ved Smukfest. Ved begge koncerter var soloformatet udvidet til fuldt band sammensat af fem kvindelige instrumentalister fra forskellige danske bands.


Siden 2018 har HUN SOLO stået bag en tilbagevendende 8. marts-fejring med spillestedet Hotel Cecil som location. Her markeres Den Internationale Kvindedag med fokus på musikken og masser af feststemning samt talks og efterfest med kvindelige DJs. 


I 2020 er 8. marts-fejringen et særligt samarbejde med Sex & Samfund og musikorganisationen DJBFA, som er med til at arrangere talk'en "Lyt til en kvinde" om, hvordan normer for køn og krop spiller ind i modtagelsen af kvinders kunst.


I samarbejde med PlanBørnefonden har HUN SOLO de seneste to år markeret FNs Internationale Pigedag, som falder den 11. oktober, med koncerter i hhv. Vega og Bremen. 


Udlandet har også haft bud efter HUN SOLO.


I 2018 inviterede den danske ambassade i Pakistan HUN SOLO til at spille i hhv. Islamabad og Karachi. Samme år bød også på en nordatlantisk tur med tre koncerter på Færøerne.


HUN SOLO har modtaget GAFFAs Tak Rock-pris 2020, Ethel-prisen 2018 og DMF Københavns Ildsjælspris for sit arbejde.


HUN SOLO er desuden omtalt i Statens Kunstfonds Charter for diversitet i dansk musikliv som et best practice-eksempel.

GRUNDLÆGGERE

Støttet af

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at klikke på 'Acceptér' godkender du vores brug af cookies.

Læs mere
Godkend