Kirstine Stubbe Teglbjærg, Nana Jacobi og Anya Mathilde Poulsen - foto: Tine Bek

VISION


HUN SOLO er grundlagt af sangerne, musikerne og sangskriverne Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi sammen med Anya Mathilde Poulsen, musikformidler og forfatter til bogen 'Feminint forstærket'. 


HUN SOLOs ambition er at præsentere et mangfoldigt udvalg af de mange spændende, unikke og ekstremt kompetente kvindelige kunstnere, der findes på musikscenerne.


HUN SOLO ønsker at fejre en nuanceret diversitet af udtryk og lade smukke, vilde, stærke, sensuelle, sårbare og seje kvinder udfolde deres fortællinger med power, integritet og høj kvalitet.


Ligeledes handler HUN SOLO om at udforske det kunstneriske format ‘solokoncerten’ og dets særlige muligheder som et empowering performativt rum.


Ved en HUN SOLO-koncert består line-up oftest af fem artister, som spiller hver sin kompakte solokoncert med al den intimitet og intensitet, det indebærer.


HUN SOLO arbejder med skiftende line-ups, og musikerne præsenterer deres sange i nye og anderledes fortolkninger. En HUN SOLO-koncert er således altid en ene-stående oplevelse.


HUN SOLO havde premiere på Den Internationale Kvindedag d. 8. marts 2016 med fem soloperformances fra Lydmor, Maggie Björklund, Julie Maria, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi plus en artist talk.


Siden da har interessen for formatet været støt stigende med talrige shows på tværs af Danmark, såvel turnéer som enkeltstående events.


I 2017 kunne HUN SOLO opleves på Roskilde Festivals tredjestørste scene, Avalon, og ved Smukfest. Ved begge koncerter var soloformatet udvidet til fuldt band med fem formidable kvindelige instrumentalister fra forskellige bands.


I 2018 fejrede HUN SOLO den 8. marts - og sin to års fødselsdag - med et udvidet arrangement i det nyåbnede Hotel Cecil i København.


Dagen bød på premiere på talk-formatet Live Stories, hvor kvindelige musikere fortæller om den power, der er i musikkens verden for dem, samt på koncertaften og - ligeledes for første gang - afterparty og club med kvindelige DJs.


I oktober 2018 markerede HUN SOLO FNs Internationale Pigedag med en koncert i Vega i København i samarbejde med PlanBørnefonden.


Udlandet har også fået øjnene op for HUN SOLO.


2018 bød således på to shows i Pakistan, hvor den danske ambassade inviterede HUN SOLO til at spille i hhv. Islamabad og Karachi, samt en nordatlantisk visit samme år med tre koncerter på Færøerne.


HUN SOLO har modtaget Ethel-prisen 2018 og DMF Københavns Ildsjælspris for sit arbejde.


HUN SOLO er desuden omtalt i Statens Kunstfonds Charter for diversitet i dansk musikliv som et best practice-eksempel.

GRUNDLÆGGERE

Støttet af