Lyt til 'Uvejr'Format: Single

Release: 21.08.2020

Artwork: Tina Damgaard

En af Danmarks mest anerkendte og banebrydende artister er klar med ny single. Katrine Stochholm sætter sit ”Uvejr” fri den 21. august


Som komponist, pianist og medstifter af bandet Under Byen etablerede Katrine Stochholm sig omkring årtusindskiftet som international, nyskabende artist.


”Nogle af de mest originale toner i dansk musik siden Carl Nielsen,” skrev Ekstra Bladet dengang, og Rolling Stone kaldte bandet ”one of the best bands in the world”.


Siden gik Katrine solo og med debuten "Danser til radio" i 2016 lagde hun igen anmeldere og lyttere ned.


Rolling Stone var ”still obsessed”, og herhjemme blev albummet indstillet til GAFFA- prisen og kåret blandt årets fem bedste albums af bl.a. Information.


I maj i år kom “Maj” - den første single fra Katrines kommende album. Singlen understreger Katrines stadige sans for at lade eksperimenterende elementer gå i sømløs forbindelse med dansable popfornemmelser og gribende intensitet.


Den nye single "Uvejr" er en perlende intens drøm af en sang, der handler om i lang tid at lægge låg på følelserne for så at hengive sig til det helende og transformerende i at åbne sig, give los, og græde sammen.


Det tryk, der opstår lige inden et tordenvejr, bliver et billede på alle de usagte ting, der kan hobe sig op og skabe ubalance og frustrationer. Tordenvejret bliver metafor for det at sætte følelserne fri og give dem et kropsligt udtryk.


Videoen til sangen er lavet af mixed media artist Tina Damgaard – en abstrakt og grafisk sanselig fortolkning af sangen.


På det kommende album blandesKatrines billedrige og sanselige lyrik også med tonesætninger af mere end 100 år gamle teksteraf Jeppe Aakjær og Viggo Stuckenberg. Teksten til "Uvejr" er dog Katrines helt egen.


Tag godt imod sensommerens eksplosion fra Katrine Stochholm. "Uvejr" er ude via HUN SOLO Records på alle digitale platforme 21. August.