Lyt til 'Pige'


Se video til 'Pige'


Format: Single

Release: 08.10.2018

Artwork: Ewa Mos

PIGE er Nana Jacobis første dansksprogede udspil, og den alsidige musiker har kastet sig over en ny og langt mere elektronisk lyd, skabt i samarbejde med producer Kristoffer Søndergaard


“Vi har med et elektronisk lydbillede forsøgt at give sangen en pulserende og boblende dynamisk fremdrift, i håb om at give pigerne lyst til og mod på at udfolde det kæmpe mangfoldige potentiale de rummer," siger Nana Jacobi.


Sangen er nemlig en hyldest og et særligt budskab:


“Vi har et ord på dansk, der hedder en ‘opsang’. PIGE er en sang, der vil synge pigerne op. Dermed får ordet en ny drejning. Sangen fortæller dem, at de er præcis, som de skal være - uanset hvor larmende eller stille de er, uanset hvordan de ser ud, eller hvad de kan lide at foretage sig. At de skal finde deres mod og deres styrke, og at de skal gå verden i møde med fuld skrue,” fortæller Nana Jacobi.


HUN SOLO har allieret sig med illustrator og videokunstner Ewa Mos og skabt en powerfuld musikvideo med en lang række piger, der dyrker så forskelligartede udfoldelser som speedway, fægtning, skating, ballet og trommespil.


“Den dér forskellighed er så fed. Og SÅ inspirerende!”, siger Nana Jacobi og fortsætter:


“Jeg har en oplevelse af at pigerne nogle gange holder sig mere tilbage end drengene gør. At de ofte er mere afventende, mere yndige og mindre modige, og jeg vil så gerne vise dem, at de kan nøjagtig det samme. At de skal tro på det, rumme sig selv og stå ved dem de er. At det at være pige ikke kun er én ting. Det er uendeligt mange ting. Og kan se ud på så uendeligt mange måder”.


PIGE udgives d. 8. oktober 2018 som optakt til FNs Internationale Pigedag, der sætter fokus på pigers vilkår og rettigheder og markeres verden over d. 11. oktober.