Lyt til 'Open Chest'Format: Single

Release: 03.09.2021

Artwork:Ninna Bohn Pedersen

Kirstine Stubbe Teglbjærg er tilbage med international singleudgivelse og nyt kunstnernavn - Sitrekin

Kirstine Stubbe Teglbjærg lancerer sit nye kunstnernavn Sitrekin med udgivelsen af den gådefulde og smukke single ‘Open Chest’, som allerede i juli skrev musikhistorie ved at være det første danske track, der blev udgivet i Apple Musics revolutionerende nye lydformat Spatial Audio/Dolby Atmos. Den 3. september kan alle lyttere endelig få glæde af ‘Open Chest’, som nu udkommer på samtlige streamingtjenester.


‘Open Chest’ er den første soloudgivelse på engelsk fra Kirstine Stubbe Teglbjærg (Sitrekin), siden hun sammen med Blue Foundation udgav den multimillion-streamede ‘Eyes on Fire’ fra det US Grammy-nominerede Twilight-soundtrack - et nummer der i skrivende stund er blevet streamet mere end 84 millioner gange.


I forsommeren måtte Sitrekin pludseligt tage en hurtig og uventet beslutning, da selveste Dolby Laboratories, i samarbejde med det legendariske Eastcote Studios i London, ville bruge ‘Open Chest’ til at præsentere fremtidens lydformat, Dolby Atmos. Nummeret var egentlig ikke planlagt til at udkomme før sensommeren, men Dolby skulle holde stort anlagt presse-event d. 1. juli, og Apple Music havde netop gjort formatet tilgængeligt for deres brugere under navnet Spatial Audio. ‘Open Chest’ blev derfor pre-released eksklusivt til Apple Music i det revolutionerende nye 3D-lydformat, som det første danske track nogensinde.


Engelske FAME magazine skrev i den forbindelse om ‘Open Chest’:


‘It’s a mysterious, hypnotic track that pushes electronic-indie boundaries with the spatial mixmaking it even more gorgeous and intriguing’.


Sitrekin har selv komponeret og produceret nummeret, og inspirationen er fundet så forskellige steder som 1700-tals barok-basgange, asiatiske skalaer, nutidig popmusik, som eksempelvis Bat for Lashes, Ed Sheeran og Lana del Rey - og ikke mindst i den nordiske litteratur og natur.


Den tryllebindende elektroniske indie pop-sang kredser om tiltrækning og længsel. “En kvinde i et tidløst nordisk kystlandskab forelsker sig åndeløst i en nyankommen fremmed. Deres møde åbner inspirerende indre landskaber, hvor hun oplever sig selv som grænseløs, forbundet og fri. Samtidig handler sangen om smerten ved at træde ud af den intense tilstand – når først man har prøvet det, vil man altid længes tilbage – det sidder i dine knogler og flyder i dit blod,” fortæller Sitrekin.


Nyt projekt - nyt navn

“Sitrekin er et anagram af Kirstine. I det sekund jeg fandt frem til navnet, var der noget som resonerede. Det er både sprødt og stabilt, og så spiller det godt sammen med lyden af min nye musik. ‘Sitre’ er et ord, der bevæger sig, det er vibration og frekvens, præcis som musik og lyd. ‘Kin’ betyder slægtning eller klan på engelsk. Så navnet er et sitrende anker, et sted jeg hører til, og som samtidig altid er i bevægelse og udvikling,”forklarer Kirstine Stubbe Teglbjærg.


Udgivelsen af ‘Open Chest’ ledsages af en dragende musikvideo, skabt af filmkunstneren Ninna Bohn Pedersen, som også har kreeret singlens smukke artwork.


“Videoen til ‘Open Chest’ er optaget i mit højloftede øvelokale på Refshaleøen, som Ninna Bohn Pedersen transformerede til en kæmpestor, fortryllende kunstinstallation skabt af plantefarvet silke, snor, lysprojektioner og poetiske videooptagelser fra min have”, fortæller Sitrekin.


Singlen ‘Open Chest’ udkommer d. 3. september på HUN SOLO Records, og d. 8. september har musikvideoen premiere.